top of page
sten Tower

Optimum träning

För dig som vill komma åt grundorsaken till kroniska smärtor, återkommande skador och förbättra prestationsförmågan!

Om

  • Du får en Hållnings- och funktionsanalys för hela kroppen som ligger till grund för eventuell behandling och det unika träningsprogram som tas fram speciellt för dig.

  • 3 - 4 besök rekommenderas för att du ska bygga upp en kvarstående effekt. 

  • Tidsåtgång 1,5 - 2 timmar/besök

Pris: 1300 kr

balansera stenar
sten Tower

Optimum träning

Trots att många tränat både rehab, core och mängder av "balanserande" träning är det väldigt vanligt med både smärta och stelhet i muskler och leder, återkommande skador och nedsatt prestationsförmåga på grund av att traditionell träning ofta ändå inte åtgärdat det riktiga problemet. 
Problemet är nämligen att man många gånger tränar "fel" muskler och inte kommer åt de muskler som är designade för att hålla kroppen smärtfri. 
Med kroppen i balans kan man fördela den belastning kroppen utsätts för i olika situationer optimalt och inga snedbelastningar som leder till smärta uppstår. 
Optimum träning är ett helt nytt sätt att balansera upp kroppen och åtgärda snedbelastningar genom att aktivera de viktigaste djup liggande och oftast förbisedda musklerna som är ansvariga för att ta upp större delen av belastningen i olika situationer. 
De handlar nu inte om core - eller djupt liggande magmusklerna, utan den än mer djupt liggande hållnings- och stabiliseringsmuskulaturen.  På detta sätt kommer vi åt den verkliga grundliggande orsaken till problematiken. Resultatet blir smärtfrihet, förbättrad rörlighet och styrka samt en ökad prestationsförmåga.

Omdömen från mina kunder

Efter många år med smärta i ländryggen stötte jag på Optimum-metoden. Innan dess hade jag varit hos kiropraktor, osteopat och sjukgymnaster utan bestående resultat.När man är van att hålla igång och hela tiden begränsas av smärta är det lätt att ge upp.Efter genomgång av min rörlighet och ett individuellt träningsprogram som jag utförde fem dagar/v i tre månader nådde jag mitt resultat - att bli så gott som smärtfri.  Några uppföljningar med lite ändringar i träningen blev det också. Det var positivt att programmen fanns på tre nivåer, vilket gjorde det svårt att hitta ursäkter för att hoppa över en träning.Nu har jag tränat upp mina höftböjare så att de får ta "smällarna" och inte min rygg. Jag tänker på hur jag ska stå, gå, sitta samt andas för att resultatet ska vara länge. Jag har fått tips och råd även för detta. Nu är mitt nästa mål att kunna jogga igen.Tack Carina! Känns så skönt att få träffa någon som ser helheten! ❤️

M. Sjöberg

bottom of page